مهرانگیز سالاری-مدرس-بین المللی-خوراک سنتی–محقق- مستند ساز

مهرانگیزسالاری: یک دستگاه به تنهایی نمیتواند حافظ فرهنگ و اصالت یک استان باشد، هرچند مجموعه میراث فرهنگی زحمات زیادی را برای حفظ و ترویج فرهنگ غذاهای بومی استان هرمزگان کشیده است ولی باید قبول کرد که منابع محدود یک اداره جوابگوی این مهم باشد و همه مدیران و مسئولین باید به هنرمندان این استان کمک کنند .

وی همچنین خاطرنشان کرد : اگر مسئولین استانی به فکر حفظ و ثبت هنر دست و غذای هرمزگان نباشند ، بزودی شاهد ثبت غذاهای هرمزگانی توسط استانهای دیگر خواهیم بود و این موضوع بسیار مهمی است .

حدود ده سال است که با میل و علاقه شخصی در زمینه غذاهای اصیل هرمزگانی تحقیق می کنم و توانستم مجموعه ای کامل و نفیس از انواع غذاهای هرمزگان گرد آورم ،

برای تکمیل این مجموعه تحقیقاتی به اکثرشهرها و روستاهای استان هرمزگان سفر کردم و ضمن تحقیق درباره پیشینه غذاهای بومی و محلی روش اصلی پخت آنها را نیزیادگرفتم ، و معتقد هستم غذاهای محلی هر شهر و استان قسمت اعظمی از فرهنگ آن استان به حساب می آید .

 

سالاری افزود : سالهاست که با هزینه شخصی و علاقه زیاد خودم ، وقت زیادی که صرف کرده ام و توانسته ام مجموعه ای کامل و جامع از تمام غذاها و نانهای هرمزگانی گردآوری کنم که این مجوعه در نوع خود بینظیر می باشد ، لذا بعنوان یک هرمزگانی که وقت و سرمایه خود را بخاطر علاقه شخصی صرف حفظ و ترویج عذاهای اصیل و بومی استان نموده است از همه مسئولین استدعا دارم به هر صورتی که ممکن است از هنرمندان این استان حمایت کنند ، همچنین از مسئولین انتظار دارم ؛ تدبیری اتخاذ نمایند که من بتوانم تحقیقات چندساله خودم را به علاقمندان رشته آشپزی نیز انتقال دهم . سالاری افزود لباس سنتی بالحجه ،گویش بندری از افتخارات من است و هرجای دنیا که باشم آن را به نمایش گذاشمه وخوراک هرمزگان راآموزش دادم .به امید روزی که بتوانیم ‌ خوراکها هرمزگانی را درمنوهای بین المللی به اسم خودهرمزگان جای دهیم

این مدرس آشپزی هرمزگانی در خصوص ثبت غذاهای اصیل هرمزگانی توسط دیگران ابراز ناراحتی کرد و اظهار داشت :

متاسفانه نان توموشی هرمزگانی به نام اماراتی ها به ثبت خواد رسید ، همانطور که حلوای هلری را عمانی ها و نامش به حلوای عمانی تغییر کرد و یا هواری بریانی که غذای اصیل هرمزگانی بوده است به نام هندوستان میشناسیم، یا مثلا” تمرهندی که باید همه آگاهی داشته باشند که بهترین تمرهارا در بندرلنگه میتوان یافت و البته موارد زیادی از خوراک اصیل هرمزگانی ها توسط کشورهای همسایه و یا حتی استانهای همسایه به ثبت رسیده است ، لذا مجددا” از همه مسئولین استان هرمزگان استدعا دارم که برای حفظ و ترویج فرهنگ خوراک هرمزگان یاری رسان باشند .


از جمله افتخارات بانو مهرانگیز سالاری میتوان به :

عضو هیئت مدیره کانون امور بانوان ،

داور ملی مسابقات سفره ایرانی خوراک محلی هرمزگان،

مشاورمحقق خوراک ملی میراث فرهنگی وگردشگری استان هرمزگان،

آموزش دراموزشگاه ها،

سابقه چندین سال همکاری با رسانه های صمعی و بصری استان هرمزگان ،

افتخار حضور در برنامه جام جم معرفی خوراک و آموزش ،

مولف کتاب آشپزی سنتی استان ( که البته هنوز به چاپ نرسیده

منتشرشده توسط

آذین

ارشتکس علاقه به تاریخ (ابنیه) شمال هرمزکان.

5 دیدگاه در “مهرانگیز سالاری-مدرس-بین المللی-خوراک سنتی–محقق- مستند ساز”

  1. باسلام ودرود برشما استاد بزرگ علم و تاریخ 🌹🌹
    وجود شما باعث افتخارپدلگرمی ماست
    به خود میبالیم که دردیارمان استادی چون شما داریم و از وجودتان لذت میبریم …
    سپاسگذارم که این صفحه گرانبها را دراختیار بنده قرار دادین تا بتوانم شاگردی کنم🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
    آرزوی من ترویج فرهنگ بی نظیر دیار پریزادگان هست وهرمزگان🌹🌹🌹

  2. باعرض درود و احترام به خانم سالاری:کاش در هر شهر و استانی این چنین زن وطن دوست و غیرتمند وجود داشت.به امید آن روز و سلامتی همیشگی برای خانم سالاری عزیز

    1. اقای بهروان فراز لطف بی دریغ جنابعالی متشکرم وظیفه ما درحفظ واحیای خوراک جنوب که سالم ترین خوراک میباشد باید کوشا باشیم وتشکر از جنابعالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *